Bij Domest Multibrand Sales & Services dragen we met huishoud- en keukenapparatuur van onze merken Frilec, Exquisit en Husky bij aan een duurzame en gezonde levensstijl. We zijn een Nederlands bedrijf met een groot moederbedrijf in Düsseldorf, Duitsland (GGV/Exquisit Deutschland).

Wij zijn de ideale partner op het gebied van het leveren van inbouw en vrijstaande professionele keuken- en huishoudelijke apparatuur. Onze producten worden in ontelbare huishoudens en horecagelegenheden gebruikt. Domest biedt producten die toonaangevend zijn op het gebied van duurzaamheid, diverse functies, bedieningsgemak, energiegebruik, service en design. Wij werken continu aan de ontwikkeling van innovatieve en energiezuinige producten.

Domest op een rijtje

Diverse merken met een ruim assortiment

Snelle logistiek

Achterhoekse gastvrijheid

25 jaar ervaring

Achterhoekse gastvrijheid
‘Zakendoen met Domest moet een feestje zijn!’ Dat is het motto van onze werknemers. Met een team van c.a. 20 werknemers verzekeren we laagdrempeligheid en dat maakt ons toegankelijk en empathisch. Onze klanten moeten te allen tijde het gevoel hebben dat ze voor advies en voor alle vragen bij ons terecht kunnen, klanten kunnen een professionele en service gerichte aanpak verwachten. Gastvrijheid zit in ons Achterhoeks DNA, iedereen is welkom voor een kop koffie en een rondleiding op ons hoofdkantoor. We verwelkomen u graag!

Logistiek
Ons hoofdkantoor bevindt zich in Doetinchem en vanuit ons centrale magazijn in Nijkerk leveren we in de gehele Benelux. In België leveren we binnen 48 uur uit en in Nederland zelfs binnen 24 uur! Bij Domest ben je altijd verzekerd van snelle en veilige levering. Is een product niet op voorraad? Vraag onze binnendienst voor een alternatief.

Service
Onze interne service afdeling ontvangt geregeld bloemen en bedankjes, en dat is niet voor niks!
We streven er naar om onze klanten altijd binnen 48 uur te beantwoorden met een passende oplossing. Omdat we met veel verschillende monteurs werken in zowel Nederland als België, is er in iedere provincie wel een monteur beschikbaar in de buurt om service te verlenen op korte termijn. Op deze manier voorzien we onze klanten altijd van een snelle en servicegerichte oplossing.

Geschiedenis
Exquisit werd opgericht door GGV  Handelsgesellschaft mbH & Co. KG in Duitsland in 1987, in Kaarst: vlakbij de Nederlandse grens. Al snel volgde de interesse in Nederland en in 1994 werd Exquisit opgenomen onder de nieuwe handelsnaam Domest Import Export B.V. Op dat moment werden er alleen vrijstaande koelers en vriezers verkocht in Nederland.

Het merk Exquisit begon te groeien op de Nederlandse markt. Zo was het in 2009 tijd om naast vrijstaande koelkasten, ook inbouw apparaten aan te bieden (vaatwassers, ovens, kookplaten, afzuigkappen etc.). In zowel elektro- als keukenzaken werden we steeds vaker zichtbaar.

In 2011 is er dan ook een nieuwe eigenaar aangetreden met het doel om Exquisit verder uit te bouwen in Nederland; en dat gebeurde niet alleen in Nederland. Ook in België ontstond er interesse naar Exquisit producten, waardoor we in 2012 zijn gestart met de verkoop van koelkasten, vriezers en inbouwapparatuur in België. In 2013 werd het tijd voor een nieuwe premium merk in Nederland. De vraag naar luxe en design werd steeds groter waardoor Frilec werd opgericht. Frilec biedt meer kwaliteit, heeft een mooier design en energiezuinigere producten.

In 2015 was het tijd om een stap te maken naar professionele Horeca apparatuur. Hier ontstond het merk Husky uit: professionele horeca apparatuur met een lange levensduur en zeer geschikt voor veel gebruik. Met deze diverse merken bieden we een groot scala aan apparatuur voor diverse ondernemers aan in Nederland en in België.

Heden en belangrijkste pijlers
Al deze omstandigheden hebben er voor gezorgd dat we onze handelsnaam in 2019 hebben veranderd in Domest Multibrand Sales & Service en dat is precies waar we voor staan! Onze belangrijkste pijlers zijn het aanbieden van diverse merken met een ruim assortiment en we zorgen te allen tijde voor snelle levering en klantvriendelijke service. Met meer dan 25 jaar ervaring, zorgen we dat deze kernwaarden telkens worden nageleefd.

De aankomende jaren staan in het teken van verdere groei binnen ons bedrijf. We kondigen dan ook graag het nieuws aan dat we per maart 2022 verhuizen naar een groot nieuw magazijn in Nijkerk – waarbij we ook een grotere showroom en experience centre gaan creëren.

Domest

De geschiedenis van Domest

1994
Oprichting Domest Import Export BV Nederland, gevestigd in Apeldoorn. Gestart met Exquisit koelen en vriezen.  
1995
Verhuizing van het kantoor in Apeldoorn naar Doetinchem. Logistiek vanuit Amersfoort.
2011
Nieuw management binnen Domest Import-Export BV. Verhuizing naar een nieuw kantoor met showroom binnen Doetinchem.
2012
Start verkoop van Exquisit apparaten in België.
2013
Nieuwe merkenstrategie met Frilec als premium merk, vrijstaand en inbouw.
2014
Verhuizing logistiek naar grotere locatie van Bouw Logistics in Nijkerk.
2015
Professionele horeca koelers en vriezers toegevoegd aan het assortiment in samenwerking met Husky International.
2017
Zelfstandige serviceafdeling met eigen onderdelen magazijn gevestigd te Nijkerk.
2020
Energieneutraal magazijn gerealisseerd en de aanschaf van elektrische auto's.
2021
Optimalisatie van de digitale omgeving en de lancering van vier nieuwe websites.
2022
Verhuizing naar nieuw pand in Nijkerk. Showroom, service, onderdelen en het magazijn samen onder één dak.